zondag, augustus 20, 2006

12 augustus

Vanmorgen hebben we eerst gezellig met z'n allen ontbeten, waarna we met de metro de stad in zijn gegaan. Paul wilde graag wat winkelen, dus zijn we via een mooi plein waar nog mooie traditionele bebouwing stond (waar onder het muziektheater) naar een soort zwarte markt van Beverwijk gelopen. Daarna zijn we naar een hele moderne kerk gegaan die zowel Patrick als mij deed denken aan de trap-piramides van de inca's.

De lucht was nog steeds helder (iets wat rap kan omslaan in Rio) dus besloten we eerst naar het christusbeeld te gaan om aldaar te genieten van het uitzicht. Wat is dat ding groot zeg! En het uitzicht is heel mooi. Je ziet goed de verschillende delen van de stad: strand, rijk, sloppenwijken, industrie. Maar er wonen in de stad dan ook bijna net zo veel mensen als in heel Nederland, maar liefst 13 miljoen.

Het suikerbrood hebben we gelaten voor wat het is. Dat is alleen maar een rots met kabelbaan waar je weer een uitzicht heb. De rest is naar het hotel gegaan om de middag zelf in te vullen, maar Patrick en ik wilde nog naar de bibliotheek, waar het kleinste boek ter wereld schijnt te huizen. Helaas was de bieb dicht. Dus zijn we maar terug gegaan voor een rustige middag met de rest.

's Avonds hebben we heerlijk gegeten met z'n allen in weer zo'n befaamt grill-restaurant. Iedereen was dan ook tonnetje rond. Mathieu besloot dat hij toch nog een t-shirt van Brasilie wilde, dus zijn we nog een keer naar de avondmarkt op de copacabana geweest. Vervolgens toch maar naar bed, want de volgende ochtend moesten we al vroeg de bus naar Sao Paulo nemen.

Geen opmerkingen: