zaterdag, augustus 05, 2006

02 aug bericht van Patrick

Na vele verzoeken heb ik Patrick dringent gevraagt om een verslag van zijn wederwaardigheden. Hierbij een e-mail die ik van hem kreeg met het verzoek die voor julie te plaatsen:

Hier even een verslag van de werkzaamheden in Ritapolis.

We zijn begonnen met metselen van een huisje ongeveer zes bij tien meter groot. Het zijn allemaal beton stenen en ik ben ook aan het metselen geslagen en vind het erg leuk werk. Matthieu, roy en paul zijn ook aan het metselen en de braziliaanse jongens zijn onze oppermannen. Het is best gezellig in deze groep hier.

Inmiddels is het metselwerk op hoogte en de electra leidingen zitten er al in. Nu zijn we bezig met de kapconstructie. Het is uitdagend, maar leuk werk. Een kap met twee wolf enden erin. Dus dat is passen en meten. Maar het lukt aardig. Één nadeel, het is allemaal hardhout en we hebben een botte zaag. Er word niet zo precies gekeken dus het kan goed. De foto´s volgen later.

De arbo moet hier niet komen kijken, want dan gaat het niet helemaal goed komen. Maar ook daar kunnen wij ons wel in vinden. We proberen aanstaande vrijdag de pannen op het dak te leggen dus pannenbier. Dit is traditie in Nederland die we voortzetten in Brazilië.

Toch hebben wij het idee dat we net een stelletje gast arbeiders zijn. S´morgens vroeg in ons volkswagen busje naar het werk. Stofferige, zanderige wegen vol met kuilen en gaten echt slecht.

patrick

1 opmerking:

Anoniem zei

Zo leer je de kant van gast arbeider ook kennen.Altijd makkelijk. Wat voor bier hebben ze daar.groeten