zaterdag, augustus 05, 2006

03 augustus

Vandaag dan eindelijk het water op. Ze hadden gelijk, de wind is gaan liggen, de zon schijnt, de golven zijn minder hoog, en inmiddels is het weer rond de 20C. Eindelijk niet meer koud.

Voor de zekerheid kregen we allemaal een pil tegen zee-ziekte, en werden we aangekleed in van die gele regenpakken en oranje zwemvesten. Dit omdat ze anders een boete van de marine krijgen.

Daarna zijn we naar de zelfde baai als gistern gevaren want daar zwom nog steeds de walvis. En inderdaad. Ze was er nog. Omdat ik met biologen op pad was moesten we ons aan de regeltjes houden. Dat houd in op 100 mtr afstand de motor van de boot uit en wachten of ze langs komen zwemmen. We hadden veel geluk, want het kalf was heel nieuwsgierig, dus kwam ze vlak voor de bood langs. Wat zijn ze groot! Heel indrukwekkend.

Daarna zijn we verder op gevaren in de hoop dat dat nog een keer zou gebeuren, maar helaas was de nieuwsgierigheid gestild en bleef ze redelijk op afstand.

's Middags heb ik met het nederlandse stel aan het strand door gebracht. Wat gelopen, wat gelezen, wat over het water getuurt, erg rust gevend.

En 's avonds hebben we afgesloten met wederom een heel gezellig diner. Inmiddels was er een braziliaans stel bij gekomen wat goed engels spreekt, en hij speelt gitaar. Op verzoek heeft hij na het eten zijn gitaar erbij gehaalt en wat(braziliaanse) liedjes gespeelt. Het was dus eigenlijk te leuk om af te sluiten.

Geen opmerkingen: