dinsdag, augustus 01, 2006

01 augustus

Ben vroeg opgehaalt om naar vida sol e mar gebracht te worden. De pousada waar ik de komende dagen walvissen hoop te zien.

Ook hier is het uitgestorven. Het is hier winter en normaal rond de 23 C, maar helaas, ook vandaag is het maar 17 C. Alles is dus afgesloten, de winkels zijn helemaal leeg en hebben kranten voor de ruiten. Vorige week was het wel warm schijnt het, maar daar heb ik niets aan.

Zal het trouwens aan mij liggen? In Foz was het sinds 20 jaar niet meer zo droog geweest. In Manaus had het sinds meer dan 10 jaar niet zo lang geduurt voor het regenseizoen over was. En hier is het sinds jaren niet zo koud geweest. Hmmm, geeft te denken.

Dit is een heel erg mooi hotel, met kleine huisjes met keuken, badkamer, slaapkamer en in de huiskamer een openhaard. Alleen trekt die niet goed dus heb ik nu een blauw staande huiskamer. Maar het is wel warm! Erg luxe. En uitzicht over de baai. Soms komen de walvissen een paar dagen verblijven in de baai. Hoop dat dat deze week gebeurt.

Vanavond komen er nog een hollands stel, een engels stel en een engels gezin. Zij zullen mijn excursie-partners zijn de komende dagen. Gelukkig maar, want anders valt er te weinig te bleven. Als enige in een hotel zoals gisteren in natur campeche is echt niet leuk.

Ben benieuwt hoe ze zijn. Vanavond tijdens het diner weet ik het.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je moeder heeft al drie keer gekeken vandaag, en net voor slapen gaan, een hele serie. Geeft weer rust.
Hier is het ondertussen ook geen zomer meer, veel regen en nog maar rond de 20gr. Na twee dagen, beginnen de mensen al weer te klagen. Dus niet klagen over winter in Brazilie. Beter dan te warm. Hoop dat er gezellige mensen bij je in het hotel komen.
Intussen hebben we ontdekt dat die lieve logees van jou, rouwe tomaten lusten, ze rauzen de kas leeg en komen trots met twee groene tomaten in hun bek aanlopen.Dus ook daar maar een hek voor gemaakt. De pruimen lusten ze dus ook. En wie weet wat nog meer.
Liefs uit Wilnis, en een poot van de honden