maandag, augustus 14, 2006

11 augustus

Weer vroeg op, deze keer om naar Rio de Janeiro te gaan. Piet reed, en de reis ging voorspoedig. Na ongeveer 5 uurtjes met mooie uitzichten, en vieze uitzichten (de rivier die door de stad stroomt is zo vervuilt dat de stranden helemaal zwart zien en het vreselijk stinkt, daarnaast zie je veel krotte wijken) kwamen we aan bij ons hotel, vlak bij de copacabana. Ja, inderdaad, dat beroemde strand uit de liedjes.

Eerst ons geinstalleerd, en daarna de stad in om wat te eten. Vervolgens zijn we langs het strand gaan wandelen voor het uitzicht (als je begrijpt wat ik bedoel....). Vervolgens wat gedronken op een terrasje en terug naar het hotel om wat te zwemmen.

`s Avonds zijn we lekker wezen eten in een restaurant waar het eten per gewicht wordt afgerekent. Daarna zijn we weer naar de Copacabana gegaan voor de markt. `s Avonds hebben ze een markt met toeristen troep en een kunstmarkt. De kwaliteit verschilt heel erg, maar er is zeker ook hele hoge kwaliteit kunst aanwezig. Ik kon het dan ook niet laten om iets kleins voor thuis te kopen. En Patrick heeft een hangmat gekocht. Hebben we ineens toch nog veel souveniertjes.

Het was een leuke dag zo.

Geen opmerkingen: