maandag, augustus 06, 2007

Zaterdag en zondag

Zaterdag eerst maar eens langzaam aan gedaan. Na de lunch eerst naar de Weem gelopen. Er loopt een pad van ons huisje, dat de Reest oversteekt, het beekje dat de grens vormt tussen Drenthe en Overijsel, naar dit informatie centrum. Hier is door stichting Overijsel een tentoonselling ingericht over de das, die hier huist. Daarna zijn we naar Dedemsvaart gegaan.

Daar hebben we de kalkovens bekeken en het turfmuseum bezocht. We kregen een rondleiding van een heel enthousiast meneer die ons veel kon vertellen. Blijkt dat ´onze´ Vecht, helemaal daar heen loopt, en vroeger via het water de Dedemsvaart, Dedemsvaart verbond met Amsterdam. De Dedemsvaart is met financiele hulp van meneer Dedem gegraven, en liep helemaal naar Culemborg.

Daarna zijn we naar Hardeberg gegaan waar een markt met tentoongestelde boerderijdieren zou zijn. Maar wij hebben zo geslakt, dat we pas om 16.00 uur kwamen aankakken, precies de tijd waarop de markt gesloten werd. Helaas, maar ach. Na het eten hebben we nog een rondje gefietst. Ruim 10 km. Bleek mijn achterband lek. Maandag maar eens op zoek naar een fietsenmaker.

Zondag zijn we naar Ootmarsum gegaan. De route er heen was heel erg mooi. Mooi landschap, mooie architectuur. We wilde naar het dorp omdat ik graag het werk van Ton Schulten wilde zien. Een kunstenaar van Hollandse bodem die nog leeft. Hij heeft, of eigenlijk zijn vrouw heeft, een galerie waarin voornamelijk zijn werk verkocht wordt, en er is een museum, helemaal gewijd aan Ton Schulten. En dat terwijl hij nog produktief is. Toevallig kwam hij net met zijn vrouw de gallerie uit toen wij er in wilde.
Het dorp Ootmarsum is opzich erg leuk om te bezoeken. Een oude, goed onderhouden kern, met veel leuke winkeltjes en veel gallerieen. Een aanrader dus.

Op de terugweg zijn we in het 1e dorp al weer gestopt. Eerst zijn we naar een watermolen gelopen, een wandeling van 3 km. Daarna zijn we in een gezellig en antiek restaurant gaan eten, genaamt tante Sien. Heerlijk gegeten. Helaas moesten we toen toch echt naar huis.

Geen opmerkingen: