maandag, augustus 06, 2007

Maandag

Maandag zijn we op tijd vertrokken. We wilden naar het hunnenbedcentrum. En dat bleek erg interessant. Ze hebben een hele uitleg over het trechterbekervolk, de mensen waarvan ze denken dat ze de hunnenbedden hebben gebouwd. Daarnaast staat uitgelegt waarom en hoe de hunnenbedden gebouwt zijn. Tenminste, dat gokken ze, want echt veel is er niet bekent uit die tijd.

Bij het centrum ligt ook een hunnenbed. En in het centrum een grafheuvel. Verder hebben ze een lemen boerderij gebouwt in de stijl die ze denken dat toen gebruikt werd.

Hierna zijn we naar het boomtoppenpad gegaan. Een pad met uitleg over bomen, ter hoogte van de toppen van de bomen. Ook leuk, maar inmiddels regende het weer.

Vervolgens wilde we naar Orvelte. Maar onze Tomtom had die plaats niet goed in zijn bestand staan, waardoor we een half uur uit de richting waren. Wel kwamen we langs het kamp Westerborg. Helaas sloot het een half uur later, wat te kort is om goed rond te kijken. Daar moeten we dus nog eens terug. Op de kaart naar Orvelte gereden, wat inmiddels ook gesloten was. Dit is een dorpje met een autentieke brink. Ook dicht is het erg leuk om er doorheen te lopen.

Geen opmerkingen: