maandag, augustus 06, 2007

Etenswaren


In mei en juni ging het goed op de werft. De druif groeide als kool, de aardbei plantjes deden hun best. We hadden zelfs voldoende om aarbeien op brood te eten.
De vijg had jonge vijgjes. En zelfs het olijfboompje wat ik vorig jaar voor 3,50 bij de Blokker heb gekocht, draagt olijfjes in wording.


Dit begint als kleine bolletjes, die later piep kleine bloempjes blijken te zijn, waarna het weer bolletjes worden. Dit zijn wel de olijfjes. Op de foto staan de bloemetjes in wording. De vijg liet helaas al zijn vruchtjes weer vallen. Op de foto staat nog het vruchtje waar ik zo trots op was. Het is dat bolletje in de bladoksel. Toen eind juni het weer omsloeg in regen en omweer, vondt hij het te koud om nog veel moeite te doen voor zijn vruchtjes. Hopen dat het later in het seizoen alsnog lukt.
Ook de roos heeft dit jaar weer goed zijn best gedaan. Het was weer een grote geurige zee van oranje-roze-gele bloemen. Inmiddels ook op het balkon, want vorig jaar heeft hij het hek bereikt en is daar weelderig overheen gaan groeien. Na de bloei moet je snoeien, in de hoop op nog een ronde bloemen. Ik heb meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om stek te maken van de roos. Meteen maar 10 voor de zekerheid. Het lijkt er op dat ze alle 10 aanslaan!
De frambozen hebben het ook goed gedaan. Die groeien langs het hek bij de container. Inmiddels wonen aan die kant buren met 2 kleine meisjes. Toen ik ze eenmaal verteld had van de framboos, en dat ze alle vruchtjes waar ze bij konden mochten opsnoepen, heeft het niet lang meer geduurt voor de struik leeg was. Ze hebben er een hele week van genoten. En nu is het wachten tot de bramen rijp zijn. Kunnen ze daar van snoepen, en onder tussen voorzie ik ze reikelijk van rabarber. Dat is net onkruid achter.

Geen opmerkingen: