donderdag, september 06, 2007

Zondag

We kregen de geest, en reden om 09.00 uur op de snelweg onderweg naar Parijs. Ik wil Mona (Lisa) zien in het Louvre, en zondag lijkt ons een rustige dag. En inderdaad, de snelweg is heel rustig. Zo rustig dat we het aandurven om verder door te rijden waardoor we op de beruchte binnenste periferic uitkomen. Die waarover iedereen altijd verteld dat het zo druk is en een hel om te rijden. Viel mee, ook hier was het heel rustig.

We besloten af te slaan toen ik het bordje van de Metro zag, wat we gevolgd hebben tot we bij een grote rotonde kwamen waar de metro leek te zijn. Daar maar eens op zoek naar een parkeerplekje wat we eigenlijk meteen vonden bij een klein parkje waar een oudere meneer op een bankje zat. Die bleek goed engels te spreken, dus op onze vraag hoe bij het Louvre te komen gaf hij ons de tip om bus 71 te nemen, die kwam daar langs en deed er maar 10 minuten over. Nu nog het parkeerprobleem oplossen. Bleek ons parkeerplekje gratis te zijn op zondag. Helemaal goed.
Bus 71 vertrok vanaf de rotonde en kwam al met 5 minuten. En reed ons ook nog langs de Eiffeltoren. Kan niet beter. Bij de ingang van het Louvre stond een kraampje met broodjes, dus onze lunch was bij deze ook geregeld. En naar binnen gaan ging ook soepel. Iedereen stond in de rij bij de ene kassa, dus wij zijn maar door gelopen naar de kassa verder op waar niemand stond. Leek ons makkelijk. Waarna we snel op weg konden naar Mona.
En wat is Mona klein, en wat staan er veel mensen voor haar in de rij. Wel jammer, want ik had graag eens goed gekeken hoe ze nu eigenlijk in elkaar gekladdert is. Maar dat was helaas niet mogelijk door de grote mensen massa.
Gelukkig was er nog veel meer moois te zien daar in het Louvre. We hebben oa. een lange gang van een paar 100 mtr, of misschien wel 1 km met schilderijen over het geloof bekeken. En dan is het handig om Patrick bij je te hebben daar hij een grondige Bijbelkennis heeft. Dat is leuk kijken naar een schilderij als je het verhaal erbij kent.
Uiteindelijk nog even naar de Hollandse meesters geweest, maar na een paar uur dollen door zo’n enorm gebouw waren we moe. In de kelder bleek een tentoonstelling over de geschiedenis van het Louvre te zijn, incl. een wandeling langs de originele fundamenten van het oorspronkelijke gebouw. Het is begonnen als burcht, waarna het steeds iets groter werd. Het heeft nu nog de oorspronkelijke grote, alleen een gang, de gang die de tuin moet afsluiten, is er niet meer. Het voordeel daarvan is dat je nu vanuit het Louvre de Eiffeltoren kunt zien. Het werd niet duidelijk hoe die gang is gesneuveld.
We zijn weer op de bus terug gestapt na een muffin en een ijsje bij Haagendasz, konden nog even kijken naar de Eiffeltoren, en besloten bij terugkomst maar even te eten in de McDonalds. Het was tenslotte nog geen 19.00 uur en dan vindt je geen open restaurant in Parijs. En langer blijven als nodig is wilde we ook niet. In een stad slapen is volgens ons geen goed idee.

Na het eten hebben we gereden tot tegen zonsondergang, waardoor we Lille nog die avond bereikt hebben. Even voor Lille hebben we een plekje gevonden om te parkeren, zodat we de volgende ochtend makkelijk door konden rijden naar Oostende, ons volgende doel.

Geen opmerkingen: