donderdag, september 06, 2007

Vrijdag

Vandaag rustig aan gedaan. Eerst op ons gemak in Caen rond gekeken. Patrick wilde meer weten over het leven en werk van Willem de Veroveraar. Maar ondanks dat de stad trots is op het feit dat hij Caen als hoofdstad gebruikte, is er weinig te leren over hem. Wel bleek het kasteel de burcht van Willem te zijn, die nu vrij toegankelijk is en waar diverse soorten musea in huizen.
Daarnaast hebben ze een wandelroute door de stad waardoor je langs alle interessante of geschiedkundige hoogtepunten komt. Blijkt dat de burcht aan de ene kant een klooster voor nonnen heeft, gesticht door zijn vrouw, en aan de andere kant een klooster voor monniken, gesticht door hem zelf. Natuurlijk hadden de monniken een groter gebouw, en vooral een grotere kerk, waarin Willem prominent begraven ligt. Beide hebben we uitgebreid bekeken en waren erg mooi.
Caen beschikt over een jachthaven voor pleziervaartuigen midden in de stad. Hier hadden wij een uitstekende plek gevonden om te parkeren als we in de stad wilde zijn. Aan het eind van de middag bleek bij terugkomst dat ze bezig waren een markt op te bouwen voor kunstnijverheid. Daar hebben we dus ook nog even vertoeft, waarna het laat genoeg was om te eten.

Ondanks dat het niet extreem heet is, waren we toch wel toe aan een douche. Helaas hebben we geen zwembad kunnen vinden, maar wel een folder met alle campings in de directe omgeving van Caen. Blijkt dat ook hier het fenomeen boerencampings is doorgedrongen. En we konden het opgegeven adres nog vinden ook. Daar aangekomen hebben we ons gemeld bij de aardige bewoners waarna we een plekje kregen toegewezen en konden douchen, gratis. En dat voor €10,- per nacht alles bij elkaar. Perfect.

Geen opmerkingen: