woensdag, januari 17, 2007

Ruzie in het restaurant

Sinds vorig jaar is er een nieuw restaurant geopent in Mijdrecht. Je kunt het alleen in de winter bezoeken. Vanaf dag 1 liep het goed, en was het regelmatig zeer druk. Een goed teken. De klandizie was gevarieert, maar dat verhoogde alleen maar de gezelligheid.

Maar dit jaar werd het wat minder. Er kwamen wat lieden van laag allooi, of hoe je dat ook noemt. De familie Ekster had namelijk besloten om deze winter in de omgeving te blijven hangen, en wilde het restaurant ook wel eens bezoeken. Zij waren zulke grootverbruikers, dat binnen 1 dag het favoriete gerecht op het menu, gevulde vetbollen, uitverkocht was. Ze drongen namelijk voor en rausde alle beschikbare bollen mee. Vooral de familie Koolmees was hier niet van gedient, en meneer Roodborst had er ook zo zijn bedenkingen over.


Uiteindelijk is gekozen voor een andere opstelling van het buffet (achter gaas, in een moeilijke hoek opgehangen), en zijn de vaste klanten weer tevreden. Ze zijn echter wat achterdochtig geworden als het gaat om nieuwe bezoekers. Voor de zekerheid is de familie Pimpelmees dan ook heel duidelijk gemaakt door de familie Koolmees, dat ze flink op hun tellen moeten passen.

Geen opmerkingen: