vrijdag, juni 16, 2006

Voorbereidingen

Het project in Brazilie loopt via een stichting: Aqua Viva. Deze stichting is opgericht door Piet Hagen en zijn vrouw Johanna. Bijde mensen zijn zeer bevlogen en hebben besloten om Nederland voor een periode van 10 jaar te verruilen met Brazilie, om daar ter plekken hulp te bieden. Voor meer info kun je kijken op www.aqua-viva.org . Hier staat ook het project van de mannen op onder de vermelding: huis van Maria.

Roy, de zoon van onze metselaar en grote motor achter dit project, heeft een plan met kostenplaatje opgesteld om op die manier mensen te benaderen voor sponsoring. Met dit plan is zijn vader bij ons terecht gekomen. Buiten de mankracht die door de 4 mannen gegeven wordt, is er nog een bedrag van E6.000,- nodig voor materialen. En geld zodat de jongens hun vliegticket naar Brazilie kunnen betalen.

Het vragen om sponsors gebeurt door Roy en zijn broer, maar het geld wordt gestort op de rekening van de stichting. Dit heeft als voordeel dat eventuele overschotten in de toekomst weer gebruikt kunnen worden voor een van de vele andere projecten. Dus als je nog een paar euro over hebt, weet je waar ze naartoe kunnen.

Ondanks het enthousiasme van Roy, wilde wij toch Piet en Johanna eerst persoonlijk ontmoeten. Even kijken hoe of wat. Dit is gebeurt in januari. En na deze ontmoeting met zulke bevlogen mensen wisten wij dat het wel goed zat en hebben we alles in gang gezet.

Voor Patrick was natuurlijk alleen een vliegticket nodig. Ter plekken is een slaapplaats voor de mannen geregelt. Er wordt voor ze gekookt en er staat een busje klaar om van en naar de bouwplaats te rijden. Wat wil je nog meer. En 's avonds en in het weekeind kunnen ze de omgeving gaan bekijken.

Geen opmerkingen: