woensdag, oktober 04, 2006

Praag zondag

Helaas, het regende. Pijpenstelen. Maar we kregen een gids, dus toch naar buiten. Een erg grappige dame, die ons de stad heeft laten zien. Hierdoor kregen vele gebouwen die we gisteren zagen een naam. Leuk. Dit gebouw bijvoorbeeld, is het stadshuis. Niet in ambtenaren, maar in samen komen. Helemaal opgetrokken in Art Deco, en stijl-vast. De linkerkant is een koffiehuis, de rechterkant een restaurant. Binnen in een zaal. Prachtig.

Maar ook moderne architectuur staat in deze stad. Gelukkig niet van de lompe, vieze, betonnen kolossen. Maar iets waar over nagedacht is en volgens mij ook mooi blijft tot in de verre toekomst. Wel erg ingewikkelt, moet er niet aan denken om dat te bouwen.

Daarnaast zijn we nog door de joodse wijk gelopen. Ook al erg mooi. En de brug met kunstenaars over naar de kunstenaarswijk, waarachter de regering zeteld in haar grote gebouwen. Vooral de kunstenaarswijk heeft erg te lijden gehad van de winter-overstromingen in ik dacht 2002. Heel vervelent voor hun, maar inmiddels is alles weer opgeknapt.

Vervolgens was er nog een lunch in het hotel met z'n allen, waarna we helaas weer naar huis moesten. Om 21.00 uur konden we de meisjes weer begroeten en was dit weekeind weer voorbij. We gaan zeker nog een keer terug!

Geen opmerkingen: