woensdag, oktober 04, 2006

Praag zaterdag

's Morgens met de bus terug naar Praag en afgezet bij ons hotel. Weer een Mercure, precies langs de rand van de oude stad. Alles op loopafstand dus, perfect. Met een groepje collega's zijn we eerst gaan luchen, waarna we de stad hebben bekeken. Erg mooi! Doordat Praag al vroeg in handen van de vijand viel, hebben ze niets te lijden gehad van de 2e wereldoorlog. En dat is te zien. Alle gebouwen zijn nog in tact. En ze zijn de stad aan het opknappen. Nu de gevels schoon zijn is het ook een vrolijke stad.

Op het centrale plein hebben we weer een tijdje door gebracht op een terras. We zaten vlak bij de toren met de diverse tijds-aanduidingen. Elk uur dat hij slaat, gaat er vanalles bewegen. Dit roept dan ook drommen touristen op. Natuurlijk is er de gewone tijd, maar ook de datum staat op deze klok. Verder heeft ook dit plein weer erg veel hele mooie gebouwen.

's Avonds zijn we wezen eten met een paar collega's, waarna we naar een discotheek zijn geweest. Ze wilde naar de Roxy. Gelukkig bleven we niet lang, er werd house muziek gedraad door een dj genaamt Bush. House kan leuk zijn, als het vrolijk is. Maar dit was van die donkere, niet melodieuse rampestamp muziek. De groep had het dus al snel gezien. Daarna zijn we naar La Fabrique geweest. Een mooie toog-kelder (zoals langs de grachten in Utrecht), met gewone hedendaagse muziek. Veel beter dus. We lagen dan ook om 02.00 uur in bed.

Geen opmerkingen: