zondag, juli 27, 2008

Zondag, nog meer schilderingen en de kust

Ook nu gaan we weer door. Maar niet voordat we in Giant's Castle gewandelt hebben en een grot gezien hebben met schilderingen.

Onderweg zijn we over een dirtroad gereden, die door een bosbouw gebied ging. En je komt ook door een gebied waar de lokale bevolking woont. En dat is heel anders als bij ons. Hier is toch wel armoe. En de huizen zijn vaak rond, leuk om te zien.

De schilderingen die hier zijn worden beschermt. Er schijnen 45 lokaties te zijn, waarvan er maar een te bezoeken is met gids. Die geeft uitleg en laat ook horen hoe de lokale talen zijn met veel geklik en gesis, ipv de woorden die wij gewent zijn. Hier waren heel veel schilderingen te zien, maar helaas vervagen ze al door natuurinvloeden.

Daarna gauw afgedaalt (ongeveer 200 km lang de bergen af) naar de kust voor ons volgende hotel. En ook dit is weer mooi. We hebben weer in het hotel gegeten. Voor een prikkie krijg je een heerlijke maaltijd.

En nu snel naar bed. De hoogtes van 3000 mtr (gelukkig ben ik nog steeds niet ziek geweest of misselijk door de hoogteziekte) en de wandelingen met lange autoritten zorgen dat we vroeg gaan slapen.

Oja, vandaag bavianen gezien. Die heel goed weten hoe ze een aap-veilige afvalbak gewoon open moeten krijgen. Slimme beesten.

1 opmerking:

Anoniem zei

Oeps, heb net een reactie geplaatst per mail geloof ik (op het verkeerde knopje gedrukt)...
Liefs, Sas