vrijdag, juli 25, 2008

Vrijdag, bushman paintings

In dit gebied blijken veel rotsschilderingen te zijn. En die wil ik natuurlijk zien. We konden inschrijven voor een wandeling met gids die een route over de estate ging lopen. Toen bleek dat nog niemand ingeschreven had, heeft ze de wandeling verandert naar de grot, zodat wij met gids de rotsschilderingen konden bekijken.

Daarvoor hebben we na het wederom heerlijke ontbijt verzamelt, waarna we de berg ingeklommen zijn. Jammer genoeg hebben toeristen voor ons, een groot deel vernietigt. Maar nog steeds was het erg mooi. De schilderingen werden aangebracht niet om de grot als leefomgeving op te leuken, maar om de geschiedenis van jagen en gevechten over te brengen op volgende generaties. Alle families hadden hun eigen verhalen op de muur, dus er zijn nog veel rotsschilderingen te bekijken.

Daarna zijn we naar de top geklommen waar we een magnefiek uitzicht hadden op de omgeving en het amphitheater van de Drakensbergen. Na het omdraaien van een steen hebben we een slang gezien, een grasslang, niet giftig of anders gevaarlijk. Ook hebben we een baby-scorpion gezien.

Na deze klim hebben we vakantie geviert door een dutje te doen. Heerlijk. Om 16.00 uur wordt hier thee en cake geserveeerd, wat ik natuurlijk niet kan overslaan. De avond zal weer gezellig zijn met een diner bij de openhaard, waarna we nogmaals heerlijk zullen slapen in onze hut.

Geen opmerkingen: