vrijdag, juli 25, 2008

Donderdag, echt op weg

Vandaag zijn we echt op weg gegaan na een heerlijk ontbijt. De engelse invloeden zijn nog overduidelijk, dus we hebben gesmult van worstjes en bonen, en zalm en eieren. We zijn eerst bij een supermarkt gestopt voor water en brood voor de lunch, en daarna, zoals bij ons gebruikelijk, hadden we wat moeite om de goede weg te vinden naar onze bestemming. Maar ook dat is weer gelukt.

Eindelijk de stad uit en op de goede snelweg lijkt alles net zo verbrand als ze in Brasilie doen. Raar. En het is erg droog en dus bruin. Maar dat hoort bij het idee wat ik van Afrika heb.

Na 200 km moesten we van de snelweg af voor onze bestemming. Inmiddels waren we aangekomen in een bergachtig gebied. Het doet ons erg denken aan monument vallei in de USA. Onderweg zijn we gestop bij een stuwmeer, dat vindt Patrick altijd leuk om te zien. En daar hebben we onze eerste niet europese dieren gezien. Er stonden zeebra's te grazen. Eerst dacht ik dat het ezels waren, maar dichterbij bleken ze de bekende strepen te hebben.

Uiteindelijk zijn we in een uithoek terecht gekomen waar heel mooi onze lodge ligt. We hebben een eigen huisje, met een prachtig uitzicht over het dal. Het huisje is mooi riet gedekt en prachtig luxe aangekleed. 's Avonds wordt er geapperatieft rond 18.30 uur, waarna een heerlijk diner geserveerd wordt. Genieten.

Geen opmerkingen: