dinsdag, april 10, 2007

Tulpen

Ondanks de noeste arbeid van de mollen op onze werft, komen er toch nog veel bollen op. En ze staan netjes achter hekjes, dus de honden kunnen er ook niet bij. Het kost wat werk, maar dan heb je ook wat.

Ik heb gekozen voor botanische bollen. Zoals iedereen weet, houden wij niet van overbodig werk. En botanische bollen hoeven niet na de bloei gerooit te worden om het volgende jaar weer te bloeien. Erg praktisch. Daarnaast vermeerderen ze vanzelf als ze het naar hun zin hebben. En dat is nu waar ik natuurlijk op hoop!


Het is leuk om te zien hoe de tulpen reageren op licht. Vanmiddag is het bewolkt, en dan houden ze de bloem dicht. Je ziet een prachtige traditioneel vorm van de tulp. Maar afgelopen weekeind was het zeer zonnig weer. En dan zetten ze de deuren (lees bloem) wijd open om insecten binnen te laten. Gebeurt dit op vaas, dan is dit het oh-oh moment. Dan laten ze namelijk in de meeste gevallen hun bloemblaadjes vallen en is het over met de pret. Tulpen in de volle grond kunnen dit open en dicht gaan gelukkig lang volhouden. Nu maar hopen dat we de komende week geen zware regenval krijgen. Dan hebben we lang plezier van ze.

Geen opmerkingen: