maandag, maart 26, 2007

Skivakantie 2007

Net terug uit Brasilie, had Patrick al weer zin in een skivakantie. Best, regel het maar. En zo stond er al snel een vakantie geplant. Daar Patrick de afgelopen 2 jaar alleen maar blauwe lucht en goede sneeuw had, wat volgens ons door zijn geluk kwam, vonden nog mijn ouders, nog hun vrienden het erg als wij weer aansloten.

Zoals altijd zijn we vertrokken op vrijdagochtend, om op 2/3 van de te rijden afstand in een hotel te overnachten. Op zaterdag kwamen we dus redelijk fit en goed op tijd aan in Menuires, Frankrijk. En ja hoor, mooie sneeuw en strak blauwe lucht.

Op zondag voor het eerst de skies onder gebonden. Heerlijk weer, op het warme af. Pistes goed onder gesneeuwt. Wat wil je nog meer. Reeds om 11.00 uur werd de sneeuw al wat paperig in het dorp, maar ach, dan blijf je toch wat hoger.

Helaas begon het op maandag bewolkt te worden, wat resulteerde in de volgende 3 dagen flinke sneeuwval, ook overdag. Wij vonden het wel lachen, weet Patrick ook eens wat het is om op vakantie te zijn met slecht weer. Wel werden de pistes natuurlijk veel beter om te skieen wat betreft de sneeuwcondities. Nadeel was dat er af en toe zo weinig licht was dat er geen schaduw meer op de pistes te bekennen was. Waarom is dit een nadeel? Omdat je dan dus geen enkele hobbel meer ziet in de sneeuw en de piste volledig glad lijkt. Niets is echter minder waar, en je bent dus afhankelijk van een flinke dosis techniek.

Uiteindelijk hebben we toch heerlijk kunnen skieen en zijn we niet alleen in Menuires gebleven, maar ook een middag naar Valthoren geweest, en 2 dagen naar Meribel.

Verder was het net als afgelopen jaren erg gezellig, hebben we lekker gegeten, en zijn we heerlijk uitgerust.

Er zijn ook nog foto's van dit feest. Klik even op de link hiernaast, dan kom je op onze fotopagina.

Geen opmerkingen: